Grensoverschrijdende ontmoetingen van hoogbegaafde jonge Pianistes en Pianisten

 

Elk jaar, in de laatste weken van juli en de eerste van augustus is de Wasserburg een centrum van muzikale ontmoetingen.

Gedurende de "Musiksommer Campus Cleve" geven gerenommeerde Docenten Meestercursussen voor bijzonder begaafde jonge pianisten en pianistes uit de hele wereld.

Tevens vindt iedere avond in de Wasserburg een gratis toegankelijk één uur durend concert (Abendmusik) plaats, waar deelnemers en deelneemsters aan de meestercursus te horen zijn. Ook treden de jonge talenten op in het kader van het "Studentenmuziekfestival" in plaatsen in de omgeving Kleve (Kreis Kleve) en op locaties in het aangrenzende Nederland. De toegang tot al deze concerten is altijd gratis.

Voor het publiek, dat de vakantietijd thuis doorbrengt, bieden deze concerten een welkome afwisseling. Zij vormen een verrijking van het muziekleven.


"De Kracht van de muziek...

...maakt een volkeren-verbindende opgave realiseerbaar, die door middel van geen andere taal in deze mate werkelijkheid kan worden. Mijn kleine bijdrage daaraan zijn mijn tien vingers, mijn hoofd, mijn hart en de witte en zwarte toetsen van de piano."

 Rudolf Buchbinder

Wasserburg Rindern

De "Wasserburg" in Rindern (Kleve) is een vormings- en vergadercentrum met een traditie van meer dan 60 jaar. Het staat onder auspiciën van het Bisdom Munster in de regio "Unteren Niederrhein". Een naar hedendaagse normen ingerichte en toegeruste Instelling in een rustige en stijlvolle ambiance, die de gelegenheid biedt intensief te studeren en leren, zich met iets geheel nieuws bezig te houden, ontwikkeling en verbreding te bevorderen en creatieve en kunstzinnige mogelijkheden te doen opbloeien en ontplooien.